Who the F*K is Dees?

Mijn ouders gaven me de naam Désirée, Frans voor Gewenste, naar het boek van Annemarie Selinko over de eerste liefde van Napoleon. Eigenlijk zijn mijn ouders ongeveer de enigen die me nog steeds Désirée noemen. Voor de rest ben ik eigenlijk altijd Dees. Toen ik Robert ontmoette, maakte hij op een dag een cassettebandje (!!) voor me en gaf die de naam Case of Dees. We waren verliefd, trouwden en kregen (na veel omwegen) een prachtige dochter, die we de naam Isis gaven.

Wat begon als een sprookje, kreeg op 20 maart 2007 een nare wending. Op die dag werd bij mij namelijk de diagnose borstkanker gesteld. Ik had een tumor van 10 bij 6 bij 7 centimeter, positieve okselklieren en een meer dan reële kans om deze ziekte niet te overleven. In mijn wanhoop startte ik een blog, die ik de naam Case of Dees gaf, omdat ik intussen zelf een Casus was geworden.

De eerste twee-en-een half jaar blogs zijn uitgegeven als boek: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=872 en de rest wil ik op een dag ook nog wel uitgeven. Ondertussen schrijf ik gewoon verder.

In juni 2013 kreeg mijn sterke, fitte vader op de leeftijd van 69 jaar de diagnose Glioblastoma multiforme, een agressieve hersentumor. Nooit ziek geweest en dan dit. De prognose was dat hij binnen 3 maanden dood zou zijn. Nadat we overstapten naar een ander ziekenhuis heeft mijn vader nog 2,5 jaar geleefd. Met zijn akkoord heb ik al die tijd over hem geblogd, om vrienden en familieleden te informeren en omdat we eigenlijk zoveel te vertellen hadden dat interessant is voor artsen, voor andere patiënten en familieleden. Op 20 november 2015 is mijn vader helaas overleden. We kijken terug op hele mooie en bijzondere jaren, waarvoor we heel dankbaar zijn.

 

Advertenties

14 Reacties op “Who the F*K is Dees?

 1. Mooie roze sneeuw-blog Dees! Ik geef me meteen ff op…

 2. Hoi Dees, Fijn om je verhaal te kunnen lezen!
  Je viel me op, vanwege je foto en je snelle reactie op mijn nog niet anonieme mailtje
  Ik heet nu Ber, lekker origineel.

 3. Hallo Dees,

  Ik volg je al jaren op de Amazones en na alle comotie die er nu is ontstaan omdat er eindelijk iemand op staat tegen het hele Pink Ribbon circus en je zo schofferen volg ik je nu op dit blog.
  Dat het stoom van woede uit je oren komt begrijp ik helemaal. Hoop op een excuus maar denk dat het te laat is.

  Wil Groenendijk (Raviola)

  • Hoi Raviola, dank je wel. Ik ben er ontzettend stuk van. Per mail gecommuniceerd en zonder mogelijkheid om daar samen gewoon even over te praten. Ik had ze zelfs weggehaald, als dat beter was. Ik bellen, maar niemand van Het bestuur neemt op. Dat is genant he….. Het zelfbenoemde bestuur…. Tja…

 4. ‘like’ op deze post leek mij een beetje ongepast. Maar ik hou van je ‘spirit’ en manier van schrijven!

 5. Pingback: “Gezonde borst preventief amputeren… Waarom?” | Campusblog

 6. Beste Dees,
  Dank je wel voor je mooie blog over je vader; je vertelt ons verhaal van de afgelopen weken.
  Kan ik je op een meer beschermde vorm vertellen wat die woorden voor ons betekenen in deze droevige tijd?

 7. Hallo Desiree, kun je misschien z.s.m. contact met ons opnemen? We willen je graag in onze nieuwsuitzending vanavond. 026-3275551 (redactie) Kanaal13 Televisie (Gelderland)

 8. Geachte mevrouw Dees, waarom hebt u mij op uw twitteraccount geblokkeerd? Ik begrijp dit niet. Graag uw bericht. Kaspar Mengelberg

 9. Beste Desiree, ik zou graag in contact met je komen en om je uit te nodigen een boek te bespreken. Zou je me willen mailen? Dank alvast, Gert Olthuis (hoofdredacteur Tijdschrift voor Gezondheidszorg & Ethiek)

 10. Hallo Désirée,

  Ik heb je uitgenodigd op LinkedIn. Ik hoopte dat je zou reageren. Als je daar niets in ziet snap en respecteer ik dat natuurlijk.
  Ik las je artikel in het blad van de borstkankervereniging. Het knalde middenin mijn hart. Graag zou ik je volgen op LinkedIn?

  Vriendelijke groet, Emmy Kokkeler

 11. Andre Broekmans

  Beste Desiree, ik wil je medewerking vragen voor een project op het gebied van regulatory science. Zou je willen reageren naar mijn email adres: andre@broekmanshimself.nl. We hebben beiden commentaar gegeven op het boek van HJ Out.

  groet

  andre

 12. Hoi Dees, hoe gaat ’t nu met je? Ik overweeg een diepflap te ondergaan in Gent en was benieuwd hoe dat toen bij jou heeft uitgepakt… weet niet of je nog reageert op al je bloglezers, hoop vooral dat je ’t goed maakt! Veel groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s