We’re on a road to paradise

Afgelopen maandag bracht ik mijn ouders naar de Rijnkade in Arnhem voor een reis met de Zonnebloemboot. Ze zouden via Willemstad naar Antwerpen, Gorinchem en Nijmegen varen om vervolgens terug te keren naar Arnhem. Mijn ouders hadden een geweldige reis met aangenaam gezelschap van mede-passagiers en fantastische vrijwilligers. Verpleegkundigen, die ook als vrijwilliger mee waren, verzorgden mijn vader elke dag. Geen moeite was hen teveel om mijn moeder te ontlasten.

Zonnebloem4Zonnebloem1

Donderdag belde mijn moeder me op. Ze zei dat mijn vader zo moe was dat hij de hele dag sliep. Vrijdagochtend nam ze contact op met de verpleegkundig specialist Neuro-oncologie van het UMC Utrecht. Het zou kunnen dat mijn vader zo moe was van alle indrukken, maar als hij zo bleef, was het verstandig om de dexa op te hogen. Mijn moeder wilde even afwachten hoe het verder zou gaan.

Zaterdagochtend haalden mijn zus, Isis en ik mijn ouders op. Het was heerlijk ze weer te zien, maar met mijn vader ging het beduidend slechter dan de maandag ervoor. Lopen ging haast niet meer. We dronken een kopje koffie bij ons thuis en toen zijn mijn ouders naar hun huis gegaan.

Zondagochtend kwam de thuiszorg. Het ging niet beter en daarom werd besloten de dexa op te hogen, van 3 naar 6 mg. ’s Avonds wilde mijn vader graag naar een bijeenkomst van zijn broers en zussen. Lopen ging steeds slechter en mijn moeder moest om hulp roepen om mijn vader binnen te krijgen. Of het kwam door het advocaatje en het wijntje, waar hij heerlijk van genoot, weten we niet, maar het lukte mijn moeder uiteindelijk alleen met hulp om hem weer thuis te krijgen. Mijn vader is voor het eerst ’s nachts gaan slapen in het ziekenhuisbed in de woonkamer. De trap op naar de slaapkamer ging echt niet meer.

Vanmorgen kreeg de wijkverpleegkundige mijn vader haast niet uit bed. Ze bestelde onmiddellijk een schuiflaken, een tillift, een urinaal en een betere rolstoel. Met moeite lukte het om mijn vader in de rolstoel te krijgen. Mijn ouders zijn toch gewoon gaan bridgen. Bridgen is waarschijnlijk de allerlaatste functie, die uit zal vallen, zo graag doet mijn vader dat.

We wachten af of mijn vader nog een keer een wonderlijke opleving laat zien. Daar hopen we wel op, maar realist als we zijn, houden we er ook rekening mee dat dat niet gebeurt. We’re on a road to paradise….

We’re on a road to nowhere
Come on inside
Takin’ that ride to nowhere
We’ll take that ride

I’m feelin’ okay this mornin’
And you know,
We’re on the road to paradise
Here we go, here we go

Road to nowhere– Talking heads

Advertenties

6 Reacties op “We’re on a road to paradise

 1. Fijn dat je ouders nog met de zonnebloem hebben genoten .Hopelijk gaat het toch weer een tijdje beter .Veel sterkte allemaal.Groetjes van ons.

 2. Wat jammer dat ik het niet wist. Wij zaten ook op de boot…..
  Groet, Eliane (@hesmok)

 3. Wie weet volgt er nog een opleving. Je vader verrast iedereen steeds weer opnieuw. Mijn gedachten zijn bij jullie en ik wens jullie het allerbeste.
  Liefs, Jeanne.

 4. Wens jullie veel sterkte toe in deze tijd van zorg en ziekte.zelf mijn lieve vader 4 maanden geleden verloren aan dezelfde hersentumor.geniet van iedere seconde met elkaar!!!!Heel erg veel sterkte en voor je vader een dikke knuffel!!groetjes Tina

 5. Wens jullie veel kracht en sterkte in deze tijd van zorg en ziekte.zelf mijn lieve vader van 66 vier maanden geleden verloren aan dezelfde hersentumor.ik kan alleen maar zeggen geniet van iedere seconde nog met elkaar!!!Heel veel sterkte en voor je ouders een dikke knuffel.groetjes Tina

 6. .

  The Talking heads, de naam van D.B. met deze tekst is goed gekozen. Sterkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s