Kankerland

22 november 2011

Zoals ik het zie heb je in kankerland twee stromingen.

Je hebt de optimisten zoals Lance Armstrong. Die houden van oppeppende slogans en een optimistische kijk op alles. Die geloven dat je positiviteit en het vermijden van stress bepaalt of je kanker overleeft of niet. Die willen van een halfvol glas met name de volle kant zien.

Je hebt ook realisten zoals Maarten van der Weijden. Die houden van concreet, zelfs als dat hard is. Die geloven dat je kans op overleving bepaald wordt door goede behandelingen, mazzel of pech en verder niks. Die vinden dat je kansen op overleving niet moet overdrijven. Van een halfvol glas zien ze naast de volle kant zeker ook de lege kant.

De optimisten vinden de realisten negatief en voelen de roep om bij de feiten te blijven als een manier om dood-en-verderf te zaaien.

De realisten vinden de optimisten naïef en voelen de roep om optimisme als een manier om zaken te bagatelliseren en missen de erkenning daarvoor.

Je voelt je meer thuis bij de ene of de andere stroming. Laten we constateren dat we verschillend zijn. We hoeven ons niet allemaal bij alles goed te voelen.

Laten we niet vergeten dat we één strijd hebben om ervoor te zorgen dat de toekomst roze is voor iedereen en geen ziekte waar mensen dood aan gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s