Flowers against dogshit

Twee weken terug was Babette bij me op bezoek. Babette bruist altijd en heeft eindeloos maffe en leuke ideëen. Zo vertelde ze dat ze van plan was om overal in haar wijk op braakliggende stukjes groenten te planten. Guerilla Gardening, noemt ze dat en daar blijkt een heuse organisatie voor te bestaan. Het leek haar fantastisch dat, als iemand door de wijk wandelt, ie ineens een bloemkool ziet groeien. Ze zag het al helemaal voor zich: Die persoon zet zijn kraag rechtop, kijkt links en rechts en snijdt heel stiekem die bloemkool af. Helemaal grappig.

Dat bracht ons op een idee. Wij hebben een stuk gemeentegrond naast het huis. Daar hebben ze twee jaar geleden in gegraven om een pijp door te trekken, maar sindsdien is daar de beplanting dus weg. Hoewel er op steenworp afstand een bosje ligt en een dijk en een groot grasveld, besluiten veel honden dat ze precies dáár gaan schijten. En zien schijten doet schijten, dus het is niet bij één hoop gebleven. Jammer jammer.

Nu hadden we daar een bordje kunnen plaatsen, je weet wel, zo’n verbodsbord met een rode rand en een schijtende hond erin, maar we dachten dat het risico vrij groot was dat mensen daar een beetje narrig van zouden worden en misschien zouden ze dan daarom hun hond juist zijn gang laten gaan.

Dus….. hebben we 6 bakken met 10 viooltjes gekocht (knalgeel, want het moet wel opvallen) en die hebben we gisterenavond (over tienen) in het donker zitten planten, in de hoop dat niemand ons zou zien. Robert heeft er een bordje bij gemaakt ‘” Flowers against dogshit”. Hilarisch… We hebben er de hele avond lol om gehad en het ziet er fantastisch uit.

Flowers_against_dogshit_3

Verbeter het gemeenteplantsoen, begin bij jezelf.

Laten we een beweging starten: www.flowers-vs-dogshit.hyves.nl

Advertenties

7 Reacties op “Flowers against dogshit

 1. Heerlijk aan het lachen gebracht! Bedankt voor dit inspirerend verhaal!

  Isis

 2. Hihi, geweldig!! Hoe verzin je het toch telkens weer!
  Zo te lezen zit je ondanks alles toch in het zonnetje tussen de gele violen….

  Liefs Sandra

 3. Weer een smile op mijn gezicht!
  Dankjewel.
  U

 4. Oh Dees, hoe verzin je het toch?
  Ik zie jullie daar al helemaal zitten in het donker, al giechelend om deze kwajongensstreek!!! Hahaha!
  Naja, de gele violen zien iig beter uit dan een berg dogshit!
  En ze ruike vast ook een stuk lekkerder!
  Fijn weekend alvast!
  Liefs Anja!

 5. Zeg Dees, ik moest de koffie van mijn laptopscherm vegen…
  Haha, dank voor dit prachtige verhaal! Wij hebben geen braakliggende poepterreintjes in de buurt (gelukkig), maar ik ga je actie aanbevelen bij mijn zus. Zij heeft wel een kakveldje voor de deur.
  Knuffel!
  Daan

 6. Oh Dees, wat een heerlijk verhaal om zo op de vroege ochtend te lezen, ik vind het echt een opsteker. Wat zullen jullie een lol gehad hebben samen!!!
  Hier twee grasveldjes vol met hondenschijt maar van de gemeente geen medewerking om er een anti-poep paal neer te zetten, dus wij zitten er mee opgescheept…..

 7. En… werkt het al??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s