God in Frankrijk

Wat een fantastische vakantie hebben we gehad in Mirabel-aux-Baronnies (Frankrijk) waar de Nederlandse Juliëtte en Stefan Wolfrum-Borg eigenaar zijn van La Franconne. Het was ons vorig jaar zo goed bevallen om met mijn zus Hilde en haar gezin en mijn ouders op vakantie te gaan, dat we dat dit jaar weer gedaan hebben. We zochten een nieuwe locatie, die voldeed aan alle eisen: drie huisjes, omheind zwembad, goed bereikbaar vanaf Marseille, grote kans op mooi weer, mooie omgeving, betaalbaar in het hoogseizoen, airco (tja, vrouw met opvliegers)…. La Franconne was helemaal goed.

De uitspraak ‘Leven als God in Frankrijk’ heeft er werkelijk een dimensie bij gekregen. ’s Morgens kraakverse croissants (bakker zat in het dorpje). Ontbijt op het terras met het uitzicht op de Mont Ventoux. Koffiedrinken in het schattige binnentuintje van de ‘Salon du thé’ in Mirabel. Veel gezwommen in het heerlijke zwembad (waar Isis en Menno om beurten met hun bandjes in durfden te springen). Lekker in de zon gelegen, zonnen met een zacht zomerbriesje. Geluncht met mijn zus en mijn moeder in La Vieille Poste. Gewinkeld in Orange en Vaison La Romaine. De kastelen van Suze-La-Rousse en Grignan bezocht. De natuur is prachtig, de cultuurhistorie ook. ’s Avonds samen gekookt en gebarbecued in de beschutte tuin met rosé uit een nabij gelegen cave. En elke avond heerlijk geslapen om de volgende dag van vooraf aan te beginnen.

Gezinnetje_in_frankrijk

Natuurlijk is een vakantie van twee weken te kort. Natuurlijk smaakte dat naar meer. Met de herinnering aan de warmte van de zon, de gezelligheid en de complete ontspanning, zijn we inmiddels weer in Nederland. Met frisse tegenzin weer aan het gewone leven begonnen.

Een Reactie op “God in Frankrijk

  1. Weer op het hok terug.
    Fantastische streek de Provence, locatie ziet er ook erg leuk uit.
    Nu weer thuis nog maar hopen op een paar mooie nazomerweken in Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s