Belgische boobs voor Hollandse babes

Ik was er zo zeker van geweest dat ik geen borstreconstructie wilde. Geen polonaise aan mijn lijf. Geen ziekenhuisopname, enkel en alleen voor een cosmetisch doel. Maar ja, naar aanleiding van het bezoek aan de Marlies Dekkers-store, een nieuwe plakprothese en het gedoe met BHs, was het dus toch gaan kriebelen. Ik polste Mandy of ze misschien met me mee wilde naar Gent wilde. In Gent zit professor Hamdi en hij is gespecialiseerd in borstreconstructies, waar vet en huid van de buik voor gebruikt wordt, de zogenaamde ‘diepflap’.

Diepflap

Twee vliegen in één klap, want behalve een nieuwe borst (die zacht en warm is en met het lichaam mee verandert bij gewichtsafname en -toename), krijg je dan ook een platte buik (en dat klinkt als muziek in de oren, niet waar?). In Nederland doen ze deze operatie ook, maar is er minder ervaring en bovendien zijn de wachtlijsten langer.

Mandy was onlangs bij een Nederlandse plastisch chirurg geweest en was eigenlijk overtuigd dat ze deze operatie in Nederland wilde ondergaan. Ze ging mee om toch nog even een ander verhaal te horen en natuurlijk, omdat dat met mij hartstikke gezellig is. De avond voordat we naar Gent gingen, heb ik bij Mandy geslapen en samen gingen we de volgende dag op weg. 159 kilometer. We dachten dat dat niet echt ver was, maar dat viel eigenlijk behoorlijk tegen. Gent is hartstikke ver weg.

Natuurlijk spreken de Belgen een soort Nederlands, maar stiekem is in België ook alles heel anders. We bereikten het ziekenhuis, vonden het gebouw K12 en zochten naar de ‘onthaalkas’. Wat is in vredesnaam de ‘onthaalkas’? Nou, dat blijkt dus heel simpel de ontvangstbalie te zijn. We moesten onze gegevens overhandigen (verzekeringspapieren, identiteitsbewijs). We hadden natuurlijk allerlei papieren moeten hebben, die we niet hadden, een verwijzing van onze Nederlandse arts en een E112-formulier van de zorgverzekering, maar heel dringend was dat ook niet. Na betaling van € 67,50, kregen we een ponskaart en konden we plaatsnemen in de wachtkamer van dokter Hamdi.

We werden geroepen door Jan, die zich voorstelde als ‘coördinator’ (wat hij precies coördineerde, is ons niet duidelijk geworden). Zowel voor Mandy als voor mij werd er een dossier gemaakt en Jan legde uit hoe de operatie in zijn werk gaat, hoe dat moet de verzekering en hij beantwoordde geduldig al onze praktische vragen. Daarna kwam professor Hamdi. Ik had ergens gelezen dat hij een beetje stug was, maar Mandy en ik vonden hem hartstikke aardig. Eerst wilde hij ons één voor één meenemen, maar wij wilden liever samen gezien worden, zodat we samen konden luisteren en samen vragen konden stellen. Mandy polste wat hij vond van haar Nederlandse arts. Hij gaf aan dat ze elkaar kenden, maar wilde geen uitspraak doen bij wie ze in betere handen zou zijn. Hij zei wel dat hij ‘zeker en vast’ deze operatie het vaakst had uitgevoerd.

Op de terugweg lieten we alle informatie bezinken. We wilden, onafhankelijk van elkaar, een besluit kunnen nemen. Mijn gevoel bij dit ziekenhuis en bij deze dokter is in elk geval erg goed. In de loop van de week is Mandy bij haar plastisch chirurg geweest en heeft verteld dat we in Gent zijn geweest. Deze plastisch chirurg zei heel eerlijk dat we bij Hamdi in de beste handen zijn, omdat hij de allermeeste ervaring heeft. Als we al twijfel hadden, verdween die daarmee als sneeuw voor de zon.

Professor Hamdi, here we come, deze Hollandse babes willen Belgische boobs. (Nouja, Mandy een linker en ik een rechter).

Advertenties

9 Reacties op “Belgische boobs voor Hollandse babes

 1. Mag ik toch gewoon van je houden, ook al spreek ik je nooit, zie ik je nooit maar door zo nu en dan jou te lezen toch gewoon van je houden….? Ik ben blij dat je inspiratie vindt en pakt met beide handen. Liefs Isis

 2. Tja, waar een originele Marlies Dekkers al niet goed voor kan zijn! Succes! Laat Dr. Hamdi er iets moois van maken! En uiteraard heb je na deze operatie wel een originele Marlies Dekkers verdient om al dat moois mee te versieren, toch?

  Anja!

 3. lieve dees, heb net je boek uit gelezen hier in Frankrijk op vakantie, heel raar, zo terug in de tijd gaan en godzijdank je bent er nog en helemaal strijdbaar en levend!!!

  Hoera voor een prachtige nieuwe borst, levenslust en wijsheid, dat is ook wat ik teruglees in je boek, echt heel mooi om alles weer opnieuw te beleven en opnieuw mee te leven met jouw k#t avontuur, het is de verkeerde film, dat is zeker, maar ondanks alles vind je steeds opnieuw je weg en weer vol ontzag stilstaan bij jouw eerlijke manier om daar verslag van te doen, dank je daarvoor!

  Het helpt mij ook om mijn eigen leven te waarderen om de kleine rotdingen in het leven te relativeren en vaker stil te staan bij de waardevolle dingen, dikke kus Fré (ook al zo iemand die je bijna nooit ziet maar die toch heel veel van je houdt!)

 4. Lieve Dees, ik heb het onderstaande ook al bij Mandy neergezet, ook even voor jou: les twee in hospitaal-Vlaams*:
  – kinesist = fysiotherapeut
  – kuisen bij de lavabo = wassen bij de wasbak
  – kallen = kletsen/ babbelen
  – naamtekening = handtekening
  – omnipracticus = huisarts
  РInfirmi̬re = verpleegkundige
  – pikuur = injectie
  * bron: collega van school, die na een embolie in Vlaams ziekenhuis heeft gelegen.

  We bellen! Liefs, Diaan

 5. Dat wordt dus een leuk hoteletje zoeken voor jullie “kankervriendinnen” in Gent. Voor ons misschien direct een rede om er een gezellige dag van te maken.

 6. Hoi hollandse babes,

  Ook ik ben bij dr Hamdi geweest en 12november krijg ik de diepflap maar….mijn verzekering Zilveren Kruis Achmea vergoed deze operatie niet volledig en moet zelf een behoorlijke bijdrage betalen. Hoe is dat bij jullie?

  Bedankt voor je snelle reaktie.
  Karin

 7. Hoi dames,

  Ik ga maandag naar Gent om kennis te maken met prof. Hamdi.Ik moet een dubbele borstreconstructie ondergaan maar dan vanuit mijn billen ivm onvoldoende buikvet.
  Ben erg benieuwd want ik sta in Maastricht al vanaf februari op de wachtlijst en nog steeds geen datum in zicht.Klopt het dat je van Prof. Hamdi gelijk een eventuele ok datum krijgt?
  Groetjes Sandra

 8. Hoi dames,
  Ik ga woensdag 12 mei voor een eerste gesprek naar dr. Hamdi.
  Heeft iemand ervaring met een dubbele diepflap reconstructie? Dus beide borsten? Hier in nederland gebeurt dit nl. niet of bijna niet. Men heeft me doorverwezen naar dr. Hamdi in Gent.
  Gr. Jean

 9. HILDE van de VIJVER

  hallo Jean,

  ik heb in 2007 een dubbele borstamputatie met reconstructie gehad . Alles verliep goed. Maar toch echt wel opletten!! Het is een zware ingreep. I normale omstandigheden kan je na 7 dagen naar huis…maar …ik heb mij toch een tijd lang heel moe en down gevoeld omwille van de lange narcose. Het is echt doorbijten! Maar dr Hamdi is voor mij een ware KUNSTENAAR! Je kan echt niet beter zijn dan bijhem , geloof mij vrij!!

  Veel succes!
  groetjes,
  Hilde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s