Hemel

Men zegt dat nieuwsgierigheid het begin is van wijsheid. En als dat zo is, belooft onze dochter ongelooflijk wijs te worden.

Vorige week was het mooi weer en Isis was in de tuin aan het spelen. Robert was binnen. Ineens hoorde hij haar niet meer en ging hij buiten kijken. Isis was weg. Ze had in de coniferenhaag een gat gevonden waar ze, op haar buik tijgerend, doorheen kon, de wijde wereld in. Gelukkig was ze nog in de buurt en antwoordde ze toen hij riep. Hij rende naar haar toe en nam haar weer mee de tuin in. Nu hadden we vorig jaar al langs alle stammetjes van de coniferen gaas gespannen, omdat Isis ook toen al ongelimiteerd nieuwsgierig was naar de buitenwereld, maar dit ene gaatje was overgebleven. Eén piepklein gaatje, maar ons kind had het alweer gevonden en zag haar kans schoon. Robert besloot het geen tweede keer af te wachten en wilde het meteen dichtmaken.

Toen gebeurde het volgende. Terwijl hij in de schuur aan het zoeken was naar materiaal, draaide Isis de schuurdeur op slot. Robert schreeuwde: “Isis, maak die deur open. Draai de sleutel om. Nee,… de andere kant op……” Maar,…. wat Isis ook probeerde, ze kreeg de deur niet meer open. Robert was bang dat Isis van de gelegenheid gebruik zou maken om wéér door het gat in de haag te glippen, dus pakte hij een schroevendraaier en draaide het raampje los. Zo kon hij met zijn arm bij de sleutel. Godzijdank,… bevrijd….

De volgende dag was Isis binnen en Robert in de tuin. Draaide madam de schuifpui op slot, zodat hij niet meer naar binnen kon. Weer een reden om enkele niet nader te noemen woorden uit te kramen….. Gelukkig lag er op een geheime plek een reservesleutel en kon ie via de voordeur alsnog naar binnen. Zucht…

Die avond brachten we Isis naar bed. Kort daarna ging de voordeurbel. We maakten allebei geen haast. We gingen er vanuit dat het om een collecte ofzoiets zou gaan. Uiteindelijk maakte ik de deur op. Stond daar een mij onbekende vrouw die zei: “Weet u dat uw dochter in het open raam zit?” Vol verbazing vroeg ik: “Wat zegt u, staat het raam echt open???” Dat bleek zo. Ik schrok me rot, bedankte de vrouw en snelde als een dolle naar boven. Zonder woorden sleepte ik haar bij het raam vandaan. Die middag waren er glazenwassers in de buurt geweest en die had ik gevraagd ook onze ramen te wassen. Ik had de horren alvast weggehaald, maar aan het einde van de dag bleken ze in tijdnood te zitten en pas de volgende ochtend terug te komen om de ramen te wassen. De horren hadden we niet teruggeplaatst. Isis had het allemaal wel spannend gevonden en, terwijl wij dachten dat ze lag te slapen, het raam open gemaakt. Ze zat doodleuk op de vensterbank. Toen ik vroeg wat ze aan het doen was, zei ze: “Mama, ik was naar de hemel aan het kijken.”

Stars Natuurlijk zijn we boos geworden en natuurlijk raakten we samen niet uitgepraat over wat er had kunnen gebeuren, maar stiekem moesten we ook wel enorm lachen. Ons kind was naar de hemel aan het kijken, op twee hoog met het raam open…

Advertenties

6 Reacties op “Hemel

 1. Een echte Houdini hoor, jullie dochter….

 2. hoi dees

  wat een dochtertje hebben jullie op weg alles te ontdekken en dan robert nog een opsluiten hoe komt ze er op,zag mij al weer terug van vroeger toen ik mijn zusje op sloot in de stal met een koeiketting om haar nek.

  en dat er een vrouw netjes aan komt bellen en zegt dat isis in het raam zit om na de hemel te kijken.wat een klein boefje is het dan toch of niet dan

  geniet lekker van het mooie weer met zijn drietjes

  knuffel annemarie

 3. Owwwwwww……die Isis!! wat een ondernemend typetje!
  X Esmée

 4. Wat een boef!

  en van wie heeft ze dat Dees?????

  even denken…

  ondeugend en ondernemend? Nooit opgeven, overal een kans zien? eigenwijs en slim?

  klinkt precies als haar moeder 😉
  dikke kus,
  Fré

 5. Ondernemend typje die dame van jullie!

 6. Je zou er een hartverzakking van krijgen, maar toch…. het is toch ook vertederend, zo’n wijs en ondernemend kindje!!!
  En wat betreft dat in het open raam zitten…. hou het maar op een hele goede beschermengel!!!
  Hou die deugniet maar goed in de gaten!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s