Cadeautjes

Van mijn fysiotherapeute kreeg ik de volgende tekst. Het is van Oriah Mountaindreamer. Ik vind het prachtig en zo over de essentie van het leven gaan. Ik ben moe van een drukke week, maar van binnen zit ik te gloeien, blij met de bijzondere mensen die op mijn pad komen en blij met dit soort cadeautjes.

De uitnodiging

Het interesseert me niet wat je doet voor de kost. Ik wil weten waar je naar hunkert en of je ervan durft te dromen het verlangen van je hart te ontmoeten.

Het interesseert me niet hoe oud je bent. Ik wil weten of je het risico wilt lopen er als een dwaas uit te zien vanwege liefde, je dromen, het avontuur van het in leven zijn.

Het interesseert me niet welke planeten er in je maan staan. Ik wil weten of je de kern van je eigen verdriet hebt aangeraakt en of je door ’s levens verraad open bent gaan staan of dat je er door bent verschrompeld en gesloten uit angst voor meer pijn. Ik wil weten of je met pijn, de mijne of de jouwe, stil kunt blijven zitten zonder haar te verbergen, te verdoezelen of te fixeren. Ik wil weten of je vreugde kunt voelen, de mijne of die van jezelf, of je wild kunt dansen en tot in je vingertoppen van extase vervuld kunt worden zonder ons te waarschuwen dat we voorzichtig moeten zijn of realistisch of ons te herinneren aan de beperkingen van het menszijn.

Het interesseert me niet of het verhaal dat je vertelt waar is. Ik wil weten of je een ander teleur kunt stellen door trouw te blijven aan jezelf, of de beschuldiging van verraad kunt dragen maar toch je ziel niet verraadt. Ik wil weten of je trouw kunt zijn en daardoor ook betrouwbaar. Ik wil weten of je de schoonheid kunt zien, ook al is iedere dag niet even aangenaam, en of je je leven kunt laven aan de aanwezigheid ervan.

Ik wil weten of je met mislukkingen kunt leven, de jouwe en de mijne, en toch nog aan de oever van een meer kunt staan en "Ja" kunt roepen naar het zilver van de volle maan. Het interesseert me niet te weten waar je woont of hoeveel geld je hebt. Ik wil weten of je op kunt staan na een nacht van wanhoop en verdriet, moe en gekwetst tot op het bot en toch doet voor je kinderen wat gedaan moet worden.

Het interesseert me niet wie je bent of hoe je hier bent terechtgekomen. Ik wil weten of je met mij midden in het vuur kunt staan en niet terugdeinst.

Het interesseert me niet waar of wat of met wie je hebt gestudeerd. Ik wil weten wat je van binnenuit overeind houdt als al het andere wegvalt. Ik wil weten of je met jezelf alleen kunt zijn en of je werkelijk houdt van het gezelschap dat je hebt op lege momenten.

Advertenties

Een Reactie op “Cadeautjes

  1. Lieve Lieve Dees, wat mooi, wat ontzettend mooi en waar, ik word er helemaal stil van en blij, een kadootje ook voor mij zo op maandagmorgen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s