Camouflage

Ik kreeg een tip van een schoonheidsspecialiste dat Camouflagetherapie vergoed wordt voor mensen met chemotherapie. Die Camouflagetherapie zouden we dan wat breder kunnen inzetten, zeg maar. Klonk aantrekkelijk, dus schreef ik een brief naar mijn verzekering waarin ik aangaf kaal te zijn door de chemo en ook mijn wenkbrauwen en wimpers te hebben verloren (hetgeen nog niet waar is, maar goed) en dat ik graag in aanmerking wilde komen voor Camouflagetherapie. Wat schetst mijn verbazing? Kreeg ik een brief terug met een voorlopige afwijzing omdat de indicatie van de dermatoloog ontbrak.

Toen werd ik echt pissig. Ik bellen. Ik vroeg of ze wel helemaal goed bij hun hoofd waren. “Iedereen kan immers zien dat ik kaal ben en geen wimpers en wenkbrauwen meer heb, wat verwachten jullie nou van een dermatoloog? Dit kost alleen maar tijd en bovendien nog een consult van een dermatoloog ook.”

Nee, het meisje aan de telefoon begreep het wel en ging navraag doen. Heel verhaal,… maar het kwam erop neer dat het moest vanwege de ‘administratie’. Daar krijg ik dan al helemaal gierende hartkleppen van hè. Ik werd met de minuut pissiger, heb nog een hoop vals sentiment in de strijd gegooid (en dan is kanker een toverwoord), maar het mocht niet baten.

Hierop besloot ik een mail te sturen naar een dermatologe van het ziekenhuis waar ik onder behandeling ben. Ik heb de situatie uitgelegd. Heel aardig, kreeg ik meteen een mail terug met bijgevoegd een brief die ik naar mijn verzekering kon opsturen. Deze heb ik, bij de vorige kuur, op de dagbehandeling op ziekenhuispapier laten uitprinten. Opgestuurd.

En…. ja hoor,….. nu heeft mijn verzekering de administratie compleet en wordt camouflagetherapie vergoed. Ik heb meteen een afspraak gemaakt bij de schoonheidsspecialiste. Ik ga enorm gecamoufleerd worden (of anderszins opgekalefaterd).

Camouflage P.s. Of eh…. zouden ze dit met Camouflagetherapie bedoelen? Goed idee, want donderdag aanstaande gaan we er weer voor. Gaan we weer een flink aantal cellen omleggen….

Advertenties

8 Reacties op “Camouflage

 1. Betekent camouflage therapie dat je wenkbrauwen laat tekenen of iets dergelijks??? Graag wat meer uitleg. Misschien kunnen die dunne dingetjes van mij dan ook eens op kosten van de verzekering bijgewerkt…..

 2. Hallo Dees,

  Net terug van vakantie en ik heb me middels je site laten up-daten. Ben erg benieuwd naar het resultaat van de camouflage therapie. Geniet in elk geval van de behandeling.

  Kus

 3. hoi dees

  succes met de camouflagetherapie en ben benieuwd na het resultaat

  xxxx annemarie

 4. Hè meis, ik begon je al te missen…. was trouwens ook erg onder de indruk van je brief aan het ziekenhuis. Al is het alleen goed voor je eigen verwerkingsproces, dan heb je er al iets mee gewonnen!

  En ja, camouflage therapie, is dat permanente make up??? Wenkbrauwen getatoeëerd? Ben benieuwd. Verder iedereen opgeknapt van alle koutjes en andere ongemakjes? Fijn weekend!!!

  Anja

 5. Hoi Dees,

  Lees ook al even mee en ben zeer verrast door je verhaal over de camoeflagetherapie.
  Ook wij zijn hier volledig voor verzekerd (onvz topfit) en zou het dan ook interessant vinden als je me zou willen vertellen wat je precies naar je verzekering toe hebt aangegeven en of het hier dan gaat om een schoonheidsbehandeling bij een normale schoonheidspecialiste of een huidtherapeut.

 6. Hallo Dees,
  Ik ga sinds kort naar fysio-fitness. Volgens mijn verzekering werd in mijn geval alleen groepsfitness vergoed???!!! Door jouw bericht ben ik gemotiveerd om de fysiotherapeut maar eens een briefje te laten sturen… Ben benieuwd!
  Groet, Diana

 7. Nou Dees, welkom in de wereld van de burocratie (al had je daar vast al eens eerder aan geroken(?)).. Verzekeringen, UWV, gemeentes (aanvragen hulpmiddelen)..

  ´t Went nooit..
  Misschien ook wel in het leven geroepen om je, plaatsvervangend, even flink boos op te maken (!?)..
  Gelukkig was het voor jou nu toch vlot te regelen, maar ik heb wel eens medelijden met mensen die niet zo gebekt zijn of connecties hebben..
  Hoeveel mensen zouden het bijltje erbij neergooien (of al niet eens aan de ´strijd´ beginnen?)
  Groetjes, Mien

 8. Ha Dees,

  Verzekeraars… ze maken er een sport van om je eerst het bos in te sturen, tenenkrommend! Heb daar destijds ook fraaie staaltjes van meegemaakt, wat Mien zegt, alleen volhouders krijgen dingen toch voor elkaar. De artsen hebben trouwens wel wat beters te doen he, die moeten ook maar schrijven en bellen voor hun patiënten.

  Je hebt er weer een fraai plaatje bij gezet grinnik.
  Geniet van deze daagjes tot donderdag, de laatste!!

  Liefs,
  Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s