Mannetjes en teken van boven

Gisteren naar die echo geweest en…. ze zag nu toch een klier, aan de onderkant van mijn oksel. Hij zag er weliswaar normaal uit , met een witte kern, en dat betekent dat ie niet enorm aangedaan is, maar meer kon ze er niet over zeggen. Ze heeft hem 4 keer gepuncteerd en het vocht naar het lab gestuurd. Het was precies de plek die op de MRI ook zichtbaar was. Ik kan mij niet voorstellen dat ie schoon is, daarvoor is ie al te lang zichtbaar of wordt deze gedachte mij ingegeven door mijn angst ???

Ik had echt een slechte dag, het is zo confronterend om daar weer te liggen, weer die jonge vrouw te zijn met die enorme tumor, die eerder gemist is op de echo en mammografie. Ik heb echt hartverscheurend liggen huilen, totdat Robert iets vertelde over een gesprek met een vriend de vorige dag. Dat was zo grappig dat ik bijna van die onderzoekstafel rolde van het lachen.

Daarna hadden we preoperatieve screening (vanwege de port-a-cath). Zo’n mannetje, duidelijk in opleiding, die zich voorstelt als “Verhagen”, om daarmee op een echte dokter te willen lijken…… Mijn nekharen gingen al overeind staan. Nou, vragen beantwoorden, hart en longen luisteren,…. hoort ie een ruisje….. Nee toch…. Nu schijnt 1 op de 3 mensen dat te hebben en voor dat roesje maakt het verder niet uit, maar misschien voor de volgende operatie wel. Bovendien kunnen de chemokuren ook op je hart slaan, dus wilde ik dat t.z.t. wel met mijn arts bespreken. Nouja, mannetje weg, even vragen aan de echte dokter wat ie daarmee moest. Robert en ik keken elkaar aan en zeiden tegelijkertijd: “Tuurlijk, doe gelijk een pacemaker,… en liposuctie, why not, en nier-, baarmoeder- en eierstokamputatie, kan ik daar in elk geval geen kanker meer krijgen….” Uiteindelijk mocht ik weg en volgende week een roesje maar moest ik het wel met mijn arts bespreken. Goed, mannetje, goed, zal ik doen…..

Img_3246dde_1 Bij thuiskomst waren mijn ouders, mijn broer (toevallig over uit Argentinië) en Isis er net. O, wat een heerlijk kind. Ze ging meteen weer helemaal de show stelen. We hadden een dokterssetje voor haar gekocht en je begrijpt, de beer was ernstig ziek en moest onderzocht worden en onder de pleisters geplakt worden. De toestand van de beer was ook zoveel urgenter dan die van de knie van opa, die ook onderzocht wilde worden, zo schattig…

Verder gebeurde er iets raars, iets dat zo raar is dat ik het maar bestempel als een teken van boven (hoewel ik daar dus eigenlijk niet in geloof….). Ik kreeg een mail, van iemand die mij herkend had, van Obgyn, waar ze al geruime tijd mee bleek te lezen. Nu ze mijn echte naam zag, begon ze ineens linken te leggen. Oudcollegaatje van toen ik nog bij MSD werkte. Erg grappig…

Daarna sprak ik een huidige collega, die toevalligerwijs mijn oude manager bij MSD kent, die was ook manager van de vrouw hiervoor. Zij had het hem verteld en hij had het zo bizar gevonden omdat hij onlangs nog een andere vrouw had gesproken, ook uit datzelfde team, ook jong, en die bleek ook borstkanker te hebben. Ineens begonnen bij mij de radertjes te lopen. Ineens dacht ik aan een gesprek dat ik laatst had met een productspecialiste van MSD. Die vertelde over een vriendin van haar die kanker had, M……….. Ik had toen nog gedacht dat het om de M ging, die ik ken, maar ik durfde haar dat niet te vragen. Het moest om M gaan hier. Ik heb geruime tijd met haar samengewerkt, we konden het altijd erg goed met elkaar vinden en we hebben heel veel ook diepe gesprekken gehad. Ik heb nog eens bij haar gelogeerd toen Robert geopereerd werd aan zijn oog. Het moest dus echt wel om dezelfde vrouw gaan. Ik bedacht me dat ik haar emailadres nog wel ergens moest hebben, ik heb haar nog wel eens geinformeerd dat ik uiteindelijk na alle ellende een kind heb gekregen, maar dat moet toch echt het laatste bericht zijn geweest….

Ik vond haar emailadres en heb haar een mail gestuurd. Binnen een paar uur kreeg ik een mail terug en ook een SMS. Zij is het dus, ze heeft in december te horen gekregen dat ze kanker had, ook een grote tumor, ze was al geopereerd en nu met de chemo’s bezig, daarna krijgt ze ook nog bestraling. Te bizar, he? Het is natuurlijk ontzettend shit dat we allebei in een beetje vergelijkbare situatie zitten, maar tegelijkertijd ben ik helemaal opgewonden, ben zo blij dat ik haar gevonden heb en dat ze contact wil. Ik heb haar ook meteen gevraagd wat zij op haar hoofd heeft, een pruik of een hoedje. Dat kun je toch alleen maar aan lotgenotes vragen ????

Ze heeft een erg zware tijd gehad, is erg ziek geweest van de chemo, ze is nu met haar 4e kuur bezig. Ik heb haar even gebeld, maar ze was te moe om lang te praten, maar volgende week gaan we absoluut bellen.

Ik vind het allemaal echt heel erg vreemd, maar het maakt niet uit, teken van boven of samenloop van omstandigheden, in deze moeilijke tijd ben ik er echt heel blij mee.

M,…. je gaat vast lezen, blij dat ik je gevonden heb en ik beloof je, ik sleep je erdoorheen !!! Je bent mij nu al tot enorme steun, door de herkenning, de ervaring en de aanwezigheid.

En nu is het weekend,….. en we doen dit weekend geen kanker !!!! Maandag 11.00 gesprek met de verpleegkundige en dan ben ik er weer.

3 Reacties op “Mannetjes en teken van boven

 1. Dees, kippenvel hier…. Hoe is het mogelijk? Geweldig dat je haar gevonden hebt, hoe naar de omstandigheden ook zijn.. Heel bijzonder!!!
  XXXX Esmée

 2. Hoi Dees!

  Wat ontiegelijk dubbel dat jullie nu allebei in hetzelfde schuitje zitten! Maar o, zo heerlijk om met een lotgenoot te kunnen kletsen en ervaringen uit te wisselen!

  Niemand snapt beter wat er met je gebeurt dan een lotgenoot..!

  Goed weekend nog!
  Groetjes, Mien (Harma obgyn)

 3. tante Tineke / ome Ad

  Dag Desirée en Robert,
  We hoorden gisteren voor het eerst het verschrikelijke nieuws. Wij wensen jullie heel veel sterkte !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s